Languages

Seminarie Social Responsible Procurement

Date: 
Tuesday, January 24, 2023 - 09:30

Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en de FOD BOSA organiseren samen een seminarie rond maatschappelijke en sociale overwegingen bij publieke aankopen.

Hoe kunnen we de principes van maatschappelijke verantwoordelijkheid toepassen bij overheidsopdrachten? Wat betekent dit voor de relatie met je toeleveranciers? Hoe kunnen we in dit domein samenwerken met de sociale economie?   

Kom luisteren naar inspirerende presentaties en getuigenissen en maak op de beurs kennis met verschillende vertegenwoordigers van de sociale economie.

Wanneer?

Dinsdag 24 januari 2023

Waar?

FOD BOSA, WTC III, Simon Bolivarlaan, 30, bus 1 1000 Brussel.

WTC III ligt vlak aan het station Brussel-Noord. De locatie is rolstoelvriendelijk. Als je inschrijft om fysiek aanwezig te zijn, ontvang je enkele dagen voor het evenement een QR-code die toegang geeft tot het gebouw. Voor wie niet fysiek aanwezig kan zijn, is er livestreaming van de presentaties voorzien. Schrijf je hiervoor ook in via onderstaande link zodat we je enkele dagen voor het evenement een link kunnen toesturen.

Registratie

Het aantal plaatsen voor het fysieke evenement is beperkt. Schrijf je in door hier te klikken.

Programma

8u45 - 9u25 

Onthaal 

9u30-9u50 

  • Inleiding 
  • Speech van Zakia Khattabi, minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal

9u50 - 11u00 

Thema 1: Sociale economie en overheidsopdrachten

  • Presentatie: Wat biedt de sociale economie voor meer sociaal duurzame federale overheidsopdrachten?  - Michaël Lans (Adviseur overheidsopdrachten bij de Brusselse federatie van ondernemingen voor aangepast werk - Febrap) en Pieter Valkeneers (Adviseur bij de Federatie sociale ondernemers Vlaanderen - Groep Maatwerk) 

11u00 - 11u25 

Pauze 

11u30 - 12u40 

Thema 2: Ketenzorg bij overheidsopdrachten

  • Presentatie: Mensenrechten in overheidsopdrachten: van wetgeving naar praktijk - Boris Verbrugge (Onderzoeksexpert bedrijven en mensenrechten aan het HIVA-onderzoeksinstituut van de KU Leuven) 
  • Presentatie: Duurzaam ketenbeheer bij bpost - Kurt Van Cleemput (Head of procurement bpost) en Lies De Meyer (project manager bpost)

12u40 - 13u55 

Broodjeslunch met vegetarische opties

14u00 - 14u25

  • Introductie door Nico Waeyaert, voorzitter BOSA  
  • Speech van Petra De Sutter, vice-eersteminister en minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post 

14u25 - 15u35 

Getuigenissen uit de sociale en circulaire economie

15u35- 17u 

Beurs: ontmoet vertegenwoordigers uit de sociale economie

Moderatoren : Jo Versteven et Valerie Paulus.

Er wordt tijdens alle presentaties een simultane vertaling naar het Frans of het Nederlands voorzien.

Meer informatie