Languages

Wat doe jij tegen kinderarmoede?

Kom naar de Studiedag Kinderarmoedebestrijding en wissel ervaringen uit!

Op 3 oktober organiseert de POD Maatschappelijke Integratie een studiedag rond het bestrijden van kinderarmoede in steden. Met deze studiedag wil de instelling mensen uit het werkveld aanzetten om ervaringen uit te wisselen. 

Volgens de interfederale armoedebarometer leeft bijna een kind op vijf in België in armoede. Armoede die van in de eerste jeugdjaren wordt ervaren, neemt verschillende facetten aan: schoolachterstand, ongezonde leefomstandigheden, gebrekkige gezondheidszorg, sociale en culturele uitsluiting, enz. Op 3 oktober organiseert de Dienst Stedelijke Samenhang en Armoedebeleid van de POD Maatschappelijke Integratie een colloquium om de uitwisseling te bevorderen van ervaringen op het vlak van kinderarmoedebestrijding in de steden. Dit colloquium is eerst en vooral bedoeld voor steden, OCMW's en verenigingen die zich inzetten voor de bestrijding van kinderarmoede in België. Het richt zich ook tot andere beleidsniveaus, tot onderzoekers en organisaties die actief zijn in dit domein.

Inschrijven kan via de website van de POD Maatschappelijke Integratie. Hier vind je ook een gedetailleerd programma van de studiedag.