Languages

Middag DO over "Megatrends & SDGs"

FIDO organiseert Middag DO over megatrends en de SDGs

Op donderdag 5 oktober organiseert Het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling een Middag Duurzame Ontwikkeling over de invloed van megatrends op de SDGs. 

Megatrends zijn structurele maatschappelijke veranderingen, vaak wereldwijd, die onvermijdelijk een impact op onze toekomst zullen hebben. We zien al overal tekenen van deze megatrends. Het klimaat verandert, grondstoffen worden schaarder, de biodiversiteit neemt af, ... Hoe zit dat nu precies met deze megatrends en het behalen van de SDGs? Welke megatrends zullen een positieve invloed hebben en welke een negatieve? Is de internationale gemeenschap genoeg voorbereid om de uitdagingen die deze megatrends met zich meebrengen te kunnen opvangen?

Het FIDO organiseert op 5 oktober een middag Duurzame Ontwikkeling om in te gaan op de vragen die rijzen in verband met deze fenomenen. Thema's die zullen worden aangesneden zijn veelvuldig: toename van de wereldbevolking, schaarser wordende natuurlijke hulpbronnen, klimaatverandering, afnemende biodiversiteit, digitalisering van de economie, globalisering etc.

Je kan je gratis inschrijven t.e.m. 27 september via deze link